Odjel za hispanistiku i iberske studije

ALUMNI - AMIGOS DEL MUNDO

AMIGOS DEL MUNDO klub je bivših i sadašnjih studenata španjolskog jezika Sveučilišta u Zadru osnovan s ciljem uspostavljanja i održavanja međusobnih veza između Odjela za hispanistiku i iberske studije, njegovih bivših i sadašnjih studenata i prijatelja.

Osim organizacije različitih tipova studentskih aktivnosti (razmjena iskustava, volontiranje, stručna praksa, gostujuća predavanja, kulturne aktivnosti, rad na studentskim projektima i sl.) zadaća je Kluba i razmjena informacija o mogućnosti zapošljavanja u struci, organizacija privatne poduke, zajedničkog smještaja i poboljšavanje uvjeta studiranja.

Jedan od važnijih ciljeva je održavanje tzv. grupos de conversación, radionica na španjolskom jeziku koje vode volonteri – izvorni govornici (v. Aktivnosti Kluba). U radu Kluba sudjeluju koordinatori-volonteri koji brinu o spomenutim aktivnostima. Svaka godina studija ima barem po dva svoja predstavnika. Pokrenuta je i Facebook stranica putem koje se studenti i prijatelji redovito obavještavaju o svim događanjima, aktivnostima, novostima. Član Kluba postaje se ispunjavanjem pristupnice. Članstvo u Klubu besplatno je i dobrovoljno. 


 

VODSTVO KLUBA

Petra Jelinčić

jelincic.petra@gmail.com

predsjednica Kluba


Matej Požarina

mpozarina@yahoo.com

zamjenik predsjednice Kluba